Få mail når jeg legger ut nytt innlegg

22. mar. 2013

Hjemme igjen!

Nå er jeg hjemme i Norge igjen! Litt rart egenlig.. På onsdagen gikk jeg i shorts og t-skjorte, og hadde ganske så grei tempratur, og nå er det minusgrader og snø.. Ganske godt å være hjemme også da:)
Den siste tiden vi var  i Afrika, var vi  en liten tur i Swaziland og noen dager på safari. Det var superspennende! Vi fikk se så mange fine dyr, og opplevd en litt annen side av Afrika enn det vi fikk når vi var i byen.
Først var vi to dager i Swaziland, der var vi på ridetur tidlig om morningen, besøkte glassblåseri og stearinlysfabrikk og vi var også på marked. Fra Swaziland dro vi rett til Krugerparken, som er nationalparken i Sør-Afrika. Vi var på safari der noen dager, vi sov forskjellige steder hver natt, og dro vidre tidlig om morningen. Vi besøkte også et rehabsenter for dyr, hvor de tok inn skadede dyr, og hjalp dem så de kunne bli sluppet fri igjen senere. Etter alt det besøkte vi en privat park. Det var samme greia som Krugerparken, med dyr og sånt, men de kunne velge selv hvordan de ville drive ting, og hvor de ville kjøre. Når vi så neshorn for eksempel, kjørte sjåføren vår rett ut i skogen, over busker og alt annet som var i veien! Veldig gøy! Der vi var i den private parken hadde de også en tam gepard, som vi fikk lov til å kose med. Vi fikk også gå tur sammen med den, den siste morningen før vi dro. Da fikk vi se at den jaktet, og fanget en villsvinbaby, noe mange som jobber med dyrene hver dag, kanskje aldri får se!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar